Minun kotimaani on… Mauritius

Easy (Helppo)   

Mauritius

Mauritius

Minun kotimaani on Mauritius. Se on pieni saarivaltio Intian valtamerellä. Mauritius sijaitsee pari astetta Kauriin kääntöpiirin yläpuolella. Suomalaisille Mauritius on unelmien lomakohde, joka on erityisen suosittu häämatkailijoiden keskuudessa. Turistin näkökulmasta Mauritius on turvallinen ja suvaitsevainen paikka.

Mauritiuksen pinta-ala vain 2040 km2, mutta maasto on hyvin vaihtelevaa. Mauritiuksella on vuoria, trooppisia metsiä ja sokeriruokopeltoja. Turistit tulevat maahan rentoutumaan luksushotelleissa, ruskettumaan valkoisilla hiekkarannoilla ja ihailemaan saarta ympäröivää koralliriuttaa. Aktiivilomailijalle on tarjolla muun muassa sukellusta, vesihiihtoa, golfia, vaellusta trooppisissa metsissä, syvänmerenkalastusta sekä katamaraaniretkiä, joilla voi uida villien delfiinien kanssa.

Mauritius on länsimaistunut demokraattinen maa, joka on ollut itsenäinen vuodesta 1968. Mauritius on ollut Hollannin, Ranskan ja Ison-Britannian siirtomaavallan alainen. Afrikkalaiseksi maaksi Mauritiuksella on korkea elintaso ja vähän korruptiota. Maa tunnetaan ehkä parhaiten sukupuuttoon kuolleesta dodo-linnusta.

Mauritius on hyvin monikulttuurinen maa. Pääosa 1,3 miljoonan väestöstä on kotoisin Intian niemimaalta. Maassa on myös muita aasialaisia, afrikkalaisia sekä pieni vähemmistö eurooppalaisia. Uskontoja on monia, joista suurimmat ovat hindulaisuus, islam ja kristinusko. Virallinen kieli on englanti, mutta suurin osa mediasta on ranskaksi. Katukieli on saaren oma kreoli, jonka sanasto on peräisin suurimmaksi osaksi ranskan kielestä.

Meille mauritiuslaisille koulutus on tärkeä arvo ja siihen käytetään 12.5 % maan budjetista. Mauritiuslaiset lähtevät usein töihin ja opiskelemaan ympäri maailmaa. Meitä löytyy jokunen Suomestakin. Paikalliset toivottavat vierailijat lämpimästi tervetulleiksi eksoottiselle paratiisisaarelleen.