Pääkirjoitus 2014/2 – Suomalaista identiteettiä ja tasa-arvoa juhlitaan kevättalvella

  Medium (Keskitaso)  

Helmi-maaliskuussa vietetään kolmea liputuspäivää, joilla on suuri merkitys Suomen kansan ja tasa-arvolle: Runebergin päivä 5.2., Kalevalan päivä 28.2. ja Minna […]

Helmi-maaliskuussa vietetään kolmea liputuspäivää, joilla on suuri merkitys Suomen kansan ja tasa-arvolle: Runebergin päivä 5.2., Kalevalan päivä 28.2. ja Minna Canthin päivä 19.3. Minna Canth on ainoa nainen, jolla on oma liputuspäivä suomalaisessa kalenterissa. Tässä numerossa esitellään hänen elämäänsä, teoksiaan ja työtään tasa-arvon puolesta.

Talven jääminen tänä vuonna lyhyemmäksi kuin yleensä ei vaikuttanut avantouimareitten harrastukseen. Avantouintia pidetään hullujen suomalaisten harrastuksena, ja siihen tutustutaan lehden Elämys-osiossa.

Kielioppiosiossa esitellään tällä kertaa aktiivin 2. partisiippia. Helpoissa ja keskitasoisissa teksteissä eri värillä siihen liittyvät sanat.

Karjalan alue Suomen ja Venäjän kesken. Suomen ja Venäjän karjalaisilla on yhteistä kulttuuria ja historiaa. Minun kotimaani on -osiossa venäjänkarjalainen kertoo kotimaastaan Karjalan tasavallasta.

Parikymmentä vuotta sitten paljon tietoa Suomesta muulla kuin suomen kielellä. Tässä numerossa on haastateltavana australialainen maahanmuuttaja, joka on perustanut Suomeen tuleville ja tulleille maahanmuuttajille avuksi expat-finland.com-sivuston.

Mukavaa kevättä!

Order it here / Tilaa verkkokaupastamme: http://store.puhutaan-suomea.net/product/puhutaan-suomea-2014-2/

Finnish Easy Reading Book Series

Easy Readers in Finnish

FINNISH EASY READING is an easy-to-read book series in simple Finnish, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Finnish, as well as for Finnish natives who find the language complexity of the original texts too challenging.

tietoisuus omasta olemuksestaan

tehdä selvemmin, tuoda esille

hajota useammaksi osaksi

olla tarjolla