Pääkirjoitus 5/2014 – Runoa ja luontoa Suomen kesässä

  Medium (Keskitaso)  

Mikä on sinun lempi kesällä? Monet suomalaiset viettävät kesälomaansa mökillä, järven rannalla tai keskellä metsää. Suomen jokamiehenoikeudet antavat luonnossa liikkumiselle […]

Mikä on sinun lempi kesällä? Monet suomalaiset viettävät kesälomaansa mökillä, järven rannalla tai keskellä metsää. Suomen jokamiehenoikeudet antavat luonnossa liikkumiselle erinomaiset mahdollisuudet. Lehden Elämys-osiossa voit lukea, mitä luonnossa liikkuessa saat tai et saa tehdä.
Vähähiilihydraattiseen ruokavalioon pohjautuvat karppausdieetit, kuten Atkins ja kivikautinen tai paleoruokavalio, ovat nousseet suosioon viime aikoina. Dieetit laihdutus, mutta niitä käytetään myös erilaisten tautien hoitomuotona. Karppaus – harhaoppista huuhaata vai vuosisadan skandaali? -juttu kertoo karppaajien ja karppauksen vastustajien välille syntyneestä sodasta.
Kesällä juhlitaan runon ja suven päivää 6. heinäkuuta. Tämä liputuspäivä suomalaisten suosikkirunoilijalle, Eino Leinolle. Tämän boheemin taiteilijan elämää esitellään lehden Tutustu Suomeen -osiossa.
Kielioppiosiossa puhutaan tässä numerossa passiivin 2. partisiipista. Helpoissa ja keskitasoisissa teksteissä korostetaan siihen liittyvät rakenteet. Kaikki tässä ja edellisissä numeroissa esitellyt partisiipit kerätään yhteen kalastus harjoituksessa.
Suomalaiset ovat urheilukansaa. Harrastetasoiset kilpailut ovat erittäin suosittuja kaikissa urheilulajeissa. Tämän numeron haastattelussa tutustutaan suunnistukseen.
Nauttikaa kesästä ja liikkukaa luonnossa!

Finnish Easy Reading Book Series

Easy Readers in Finnish

FINNISH EASY READING is an easy-to-read book series in simple Finnish, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Finnish, as well as for Finnish natives who find the language complexity of the original texts too challenging.

tekeminen, aktiviteetti
uniikki; erikoinen, verraton
tässä: ajatella
dieetti
tässä: nimittää tiettyä tarkoitusta varten
joka liittyy johonkin asiaan