Pääkirjoitus 1/2014 – Hiihtämään vai etelään?

  Medium (Keskitaso)  

Helmikuu on suomalaisen talven parasta aikaa: lunta on paljon ja päivät ovat valoisia. Myös helmikuussa koulut pitävät hiihtolomaa. Nykyään talviloma ei ole enää pelkkä hiihtoloma: monet suomalaiset matkustavat ulkomaille. Erittäin suosittuja talvimatkakohteita ovat muun muassa Kanariansaaret ja Thaimaa, joihin suomalaiset lähtevät pimeää talvea pakoon etelän lämpöön.

Helmikuu on suomalaisen talven parasta aikaa: lunta on paljon ja päivät ovat valoisia. Myös helmikuussa koulut pitävät hiihtolomaa. Nykyään talviloma ei ole enää pelkkä hiihtoloma: monet suomalaiset matkustavat ulkomaille. Erittäin suosittuja talvimatkakohteita ovat muun muassa Kanariansaaret ja Thaimaa, joihin suomalaiset lähtevät pimeää talvea pakoon etelän lämpöön. Jos kuitenkin saatat viettää talvilomasi Suomessa, voit vaikka kokeilla jotakin erikoista: retkiluistelua. Lue tästä numerosta ihmisistä, jotka ovat heikkoina heikkoihin jäihin!

Tiedätkö, mistä kuukausien suomalaiset nimet ovat peräisin? Kielioppiosiossa puhutaan kuukausien nimien lisäksi aktiivin 1. partisiipista. Tästä numerosta alkaen helpoissa teksteissä korostetaan eri värillä sanat, jotka liittyvät kielioppiosiossa esiteltyyn aiheeseen. Yritä löytää aktiivin 1. partisiipin muotoja lehden helpoista teksteistä!

Itävalta on maa täynnä kulttuuria ja nähtävyyksiä. Itävaltalainen lukijamme kertoo tässä numerossa omasta kotimaastaan. Haluaisitko itse kirjoittaa kotimaastasi? Lähetä meille kertomuksesi. Jos se julkaistaan, tarjoamme palkinnoksi neljä numeroa lehdestä.

Vierasjoukkue on tamperelainen yhdistys, jonka toiminta keskittyy pääasiassa jalkapalloon ja suomen kielen oppimiseen. Lehden haastattelussa ovat Vierasjoukkue-yhdistyksen edustajat Oliver Joggerst ja Angel Lopez.

Tämä numero on vuoden 2014 ensimmäinen ja tälle vuodelle on suunniteltu yhteensä kahdeksan numeroa.

Mukavia lukuhetkiä!

>> Katso tästä numeron 1/2014 sisältö!