Pääkirjoitus 5/2013 – Joulu on taas

  Medium (Keskitaso)  

Ovelle koputtaa joulu, joka on yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa. Eri puolilla Suomea ja maailmaa joulua vietetään paikallisten perinteiden mukaan, mutta ainakin lasten mielestä joulun odotetuin hetki on...

Ovelle koputtaa joulu, joka on yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa. Eri puolilla Suomea ja maailmaa joulua vietetään paikallisten perinteiden mukaan, mutta ainakin lasten mielestä joulun odotetuin hetki on joulupukin saapuminen. Joulupukista onkin tullut nykyajan ihmiskunnan joulusymboli.

Tämän jouluisen lehden numeron sisältö ei siksi ehkä olisi täydellinen ilman joulupukin haastattelua, jossa joulun päähahmo kertoo työstään ja elämään liittyvistä ajatuksistaan. Sen lisäksi kaikkien joulukiireiden keskellä joulupukki on myös löytänyt aikaa kirjoittaa omasta kotimaastaan Lapista, tarkemmin Korvatunturista.

Tässä numerossa tutustutaan lisäksi suomalaisten perinteiseen tapaan viettää joulua ja samalla esitellään suomalaisia jouluruokia. Lukijoille kerrotaan myös pohjoismaalaisesta Nuuttipukin perinteestä, joka esiintyy Suomessa enimmäkseen Vakka-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Vuoden 2013 viimeisessä numerossa päätetään myös Kieli ja kielioppi -sarja, jossa neljän numeron aikana on esitelty YKI-testiä. Tällä kertaa on vuorossa Tekstin ymmärtämisen osakoe.

Nyt vuoden 2013 lopussa lehden toimitus haluaisi kiittää niitä kaikkia, jotka ovat tehneet totta unelmastamme julkaista tätä lehteä. Puhutaan suomea -lehti on syntynyt todellisesta intohimosta yhteen maailman erikoisimmista kielistä. Olemme aidosti halunneet tukea opiskelijoita suomen kielen salaisuuksiin perehtymisessä ja kielitaidon kehittämisessä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!