Linnanmäki tarjoaa iloa koko perheelle

Audio  Medium (Keskitaso) 

Linnanmäki - vuoristorata

Linnanmäki – vuoristorata

Linnanmäki on Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto. Linnanmäellä eli ”Lintsillä” on enemmän laitteita kuin missään muussa pohjoismaisessa huvipuistossa ja siellä käy vuosittain jopa miljoona asiakasta. Helsingissä sijaitseva huvipuisto on avattu vuonna 1950.

Linnanmäen suosituin laite on vuoristorata, joka on yksi sen vanhimpia laitteita: se on rakennettu jo vuonna 1951. Puisen vuoristoradan erikoisuus on junan viimeisessä vaunussa seisova mies, joka huolehtii vaunun jarrutuksesta. Lähes kaikissa muissa maailman vuoristoradoissa, ellei kaikissa, tällaisesta ”jarrumiehestä” on luovuttu ja jarrutuksen hoitaa automaatti.

Linnanmäelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta laitteiden käyttö on maksullista. Tänä kesänä huvipuistossa kuitenkin pääsee ilmaiseksi 11 laitteeseen, jotka on tarkoitettu lähinnä perheen pienimmille yksin tai yhdessä vanhemman kanssa.

Linnanmäen huvipuistossa viihtyy koko perhe. Siellä on yhteensä 43 laitetta, jotka tarjoavat iloa kaikille perheenjäsenille. Lintsillä on niin lapsille sopivia karuselleja, vauhtia tarjoavia vuoristoratoja kuin labyrinttejä täynnä jännitystä.

Laitteiden lisäksi alueella on yli 20 peliä sekä erilaisia ravintoloita. Alueella järjestetään myös konsertteja ja muuta ohjelmaa, kuten nykysirkusta ja tanssia. Lapsia viihdyttää muun muassa Rolle-pelle.
Huvipuistossa on myös 4D-kino, eli elokuvateatteri, jossa tänä kesänä katsellaan Kelju K. Kojootin ja Maantiekiitäjän seikkailuja. Lintsillä voi nauttia myös Peacock-teatterin näytelmistä ja merimaailma Sea Lifen upeista merieläimistä.

Linnanmäki on perustettu lasten hyväksi. Sen omistaa Lasten päivän säätiö, joka kerää huvipuiston toiminnalla rahaa lastensuojelutyöhön. Viime vuonna säätiö avusti suomalaisia lapsia ja lapsiperheitä 3,5 miljoonalla eurolla. Tämän vuoden tavoite on vielä suurempi.

Tänä vuonna Linnanmäen huvipuisto aukeni huhtikuun 27. päivänä ja on avoinna pitkälle syksyyn.