Linnanmäki tarjoaa iloa koko perheelle

Audio  Medium (Keskitaso) 

Linnanmäki - vuoristorata

Linnanmäki – vuoristorata

Linnanmäki on Suomen vanhin ja suosituin . Linnanmäellä eli ”Lintsillä” on enemmän laitteita kuin missään muussa pohjoismaisessa huvipuistossa ja siellä käy vuosittain jopa miljoona asiakasta. Helsingissä sijaitseva huvipuisto on avattu vuonna 1950.

Linnanmäen suosituin laite on , joka on yksi sen vanhimpia laitteita: se on rakennettu jo vuonna 1951. Puisen vuoristoradan erikoisuus on junan viimeisessä vaunussa seisova mies, joka huolehtii vaunun . Lähes kaikissa muissa maailman vuoristoradoissa, , tällaisesta ”jarrumiehestä” on ja jarrutuksen hoitaa automaatti.

Linnanmäelle on ilmainen sisäänpääsy, mutta laitteiden käyttö on maksullista. Tänä kesänä huvipuistossa kuitenkin pääsee ilmaiseksi 11 laitteeseen, jotka on tarkoitettu lähinnä perheen pienimmille yksin tai yhdessä vanhemman kanssa.

Linnanmäen huvipuistossa viihtyy koko perhe. Siellä on yhteensä 43 laitetta, jotka tarjoavat iloa kaikille perheenjäsenille. Lintsillä on lapsille sopivia karuselleja, tarjoavia vuoristoratoja labyrinttejä täynnä jännitystä.

Laitteiden lisäksi alueella on yli 20 peliä sekä erilaisia ravintoloita. Alueella järjestetään myös konsertteja ja muuta ohjelmaa, kuten nykysirkusta ja tanssia. Lapsia viihdyttää muun muassa Rolle-pelle.
Huvipuistossa on myös 4D-kino, eli elokuvateatteri, jossa tänä kesänä katsellaan Kelju K. Kojootin ja Maantiekiitäjän seikkailuja. Lintsillä voi nauttia myös Peacock-teatterin näytelmistä ja merimaailma Sea Lifen upeista merieläimistä.

Linnanmäki on perustettu lasten hyväksi. Sen omistaa Lasten päivän , joka kerää huvipuiston toiminnalla rahaa lastensuojelutyöhön. Viime vuonna säätiö suomalaisia lapsia ja lapsiperheitä 3,5 miljoonalla eurolla. Tämän vuoden on vielä suurempi.

Tänä vuonna Linnanmäen huvipuisto aukeni huhtikuun 27. päivänä ja on avoinna pitkälle syksyyn.

Finnish Easy Reading Book Series

Easy Readers in Finnish

FINNISH EASY READING is an easy-to-read book series in simple Finnish, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Finnish, as well as for Finnish natives who find the language complexity of the original texts too challenging.

vapaa-aikaan ja huvitteluun suunniteltu paikka, jossa on useita erilaisia huvilaitteita
huvipuistolaite, jossa moottorittomat vaunut nousevat ja laskevat kovaa vauhtia
toiminta, jossa vähennetään nopeutta (jarruttaa = vähentää nopeutta)
≈ voi olla, että kaikissa
lopettaa käyttö
sekä … että
nopeus
sekä … että
yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on hyväntekeväisyys
antaa apua
tarkoitus, päämäärä