Minu kotimaani on… Galicia

 Audio Easy (Helppo)    

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

torre_herculesTeksti lukijalta: Cíes González Suárez

Minun kotimaani on Galicia. Ehkä et ole koskaan kuullut siitä, koska se ei ole maa. Galicia on Espanjan , mutta se on erilainen kuin muu Espanja, ja meillä on oma kieli nimeltään galego. Galiciassa puhutaan sekä espanjaa että galegoa ja kaikki asukkaat ymmärtävät molempia kieliä, mutta jokainen puhuu enemmän joko espanjaa tai galegoa.

Galicia on Pohjois-Espanjassa, Atlantin valtameren rannikolla, Portugalin yläpuolella. Perinteet ja historia ovat erilaisia kuin muualla Espanjassa, jopa sää on erilainen! Täällä sataa paljon ja on kylmempää kuin Etelä-Espanjassa. Galiciassa meillä on oma , joka on samanlainen kuin kelttiläinen kansanperinne. Galicia oli keskiajalla itsenäinen , mutta se liitettiin myöhemmin Espanjan kuningaskuntaan. Siitä asti se on ollut osa Espanjaa, mutta monet ihmiset täällä eivät tunne, että he ovat espanjalaisia.

Galiciassa on paljon metsiä, rantoja ja jokia. Espanjalaiset kliseet, kuten härkätaistelu tai flamenco, eivät ole tyypillisiä Galicialle, meillä ei ole mitään sellaista. Perinteinen musiikkimme vastaa Irlannin tai Skotlannin musiikkia, käytämme . Meidän kielemme on samankaltainen kuin portugali ja espanja, se on sekoitus molempia. Meidän lippumme on sininen ja valkoinen, kuten Suomen lippu. Tausta on valkoinen ja sininen diagonaalinen ylittää sen. Raita esittää Miño-jokea, joka kulkee Galiciassa. Galiciassa tyypillistä ruokaa on mustekala, äyriäiset ja aterioilla syödään lihaa nimeltään “caldo”. Ihmiset Espanjassa aina sanovat, että Galician ruokakulttuuri on paras koko Pyreneitten .

Minusta on tärkeää, että ihmiset ulkomailla tietävät meidän pienestä maastamme. Vaikka Galiciaa ei ole poliittisesti tunnustettu maaksi, olen sitä mieltä, että asukkaat tekevät maan, ja kun kuuntelemme meidän , olemme ylpeitä maastamme.

Finnish Easy Reading Book Series

Easy Readers in Finnish

FINNISH EASY READING is an easy-to-read book series in simple Finnish, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Finnish, as well as for Finnish natives who find the language complexity of the original texts too challenging.

oikea

real
autonominen alue

autonomous region
kansan perinteet, kuten tarinat, laulut, uskomukset, tavat, jne.

folklore
maa, jonka hallitsija on kuningas

kingdom
vanha soitin, jonka nahkapussiin puhalletaan ilmaa

bagpipes
paksumpi, leveämpi viiva

stripe
suuri niemi

peninsula
jokaisen maan oma laulu, joka esitetään tietyissä virallisissa tilaisuuksissa

national anthem