Suomea Suomessa ja ulkomailla

  Medium (Keskitaso)  

Make sure you answer our question on our competition page: http://www.puhutaan-suomea.net/competition/puhutaan-suomea/ for a chance to win a copy of the […]

Make sure you answer our question on our competition page: http://www.puhutaan-suomea.net/competition/puhutaan-suomea/ for a chance to win a copy of the magazine!

“Harjoitus tekee mestarin” on vanha sanonta, joka hyvin myös kielten opiskeluun. Monet yhdistykset Suomessa toimivat maahanmuuttajien ja pakolaisten tukena järjestämällä tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan ja harjoittelemaan suomen kielen ja kulttuurin lisäksi myös muita kieliä. Yksi näistä yhdistyksistä on Learning for Integration ry, joka järjestää joka viikko Café Lingua -kielikahvilan pääkaupunkiseudulla. Haastatteltavana tässä numerossa on Marja-Liisa Helenius, kielikahvilan perustaja ja .

Suomen kielen taitojen ja kehittäminen on haaste myös ulkomailla asuville lapsille ja nuorille. Reilusti yli sata Suomi-koulua auttavat perheitä kaksi- tai kasvattamisessa ja antavat suomen kielen opetusta yli 30 eri maassa. Tässä numerossa tutustutaan Seattlen Suomi-koulun .

Lehden toisessa numerossa aloitettiin sarja YKI-testistä, jonka viimeisimmässä osassa esitellään puheen ymmärtämisen osakoetta. Kuten aikaisemminkin, tälläkin kertaa lukijat pääsevät harjoittelemaan suomen kielen ymmärtämistään esimerkkitehtävien ja äänitysten avulla.

Tässä numerossa puhutaan myös muun muassa jääkiekosta, joka on yksi suomalaisten rakkaimmista urheilulajeista sekä karhusta, suomen kansalliseläimestä.

Ensimmäiset lumet ovat jo saapuneet kaikkialle Suomeen, mutta ne ehtivät jo sulaa pois ainakin Keski- ja Etelä-Suomessa. Talvi on lähestymässä kuitenkin pikkuhiljaa, ja se tuo mukanaan myös joulun ja muiden talven juhlien taianomaisen .

Mukavaa talven odotusta!

Finnish Easy Reading Book Series

Easy Readers in Finnish

FINNISH EASY READING is an easy-to-read book series in simple Finnish, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Finnish, as well as for Finnish natives who find the language complexity of the original texts too challenging.

olla voimassa

to apply
moni

numerous
tässä: järjestäjä, ylläpitäjä

leader, organizer
tässä: pitää huolta, että toiminta jatkuu

maintenance
kyky osata monta kieltä

multilingualism
lisätä, täyttää lisäämällä

complementary, supplementary
se, mitä tehdään

activity
vallitseva ilmapiiri tai mieliala

atmosphere