Suomea Suomessa ja ulkomailla

  Medium (Keskitaso)  

Make sure you answer our question on our competition page: http://www.puhutaan-suomea.net/competition/puhutaan-suomea/ for a chance to win a copy of the...

Make sure you answer our question on our competition page: http://www.puhutaan-suomea.net/competition/puhutaan-suomea/ for a chance to win a copy of the magazine!

“Harjoitus tekee mestarin” on vanha sanonta, joka pätee hyvin myös kielten opiskeluun. Monet yhdistykset Suomessa toimivat maahanmuuttajien ja pakolaisten tukena järjestämällä lukuisia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan ja harjoittelemaan suomen kielen ja kulttuurin lisäksi myös muita kieliä. Yksi näistä yhdistyksistä on Learning for Integration ry, joka järjestää joka viikko Café Lingua -kielikahvilan pääkaupunkiseudulla. Haastatteltavana tässä numerossa on Marja-Liisa Helenius, kielikahvilan perustaja ja vetäjä.

Suomen kielen taitojen ylläpitäminen ja kehittäminen on haaste myös ulkomailla asuville lapsille ja nuorille. Reilusti yli sata Suomi-koulua auttavat perheitä kaksi- tai monikielisyyteen kasvattamisessa ja antavat suomen kielen täydentävää opetusta yli 30 eri maassa. Tässä numerossa tutustutaan Seattlen Suomi-koulun toimintaan.

Lehden toisessa numerossa aloitettiin sarja YKI-testistä, jonka viimeisimmässä osassa esitellään puheen ymmärtämisen osakoetta. Kuten aikaisemminkin, tälläkin kertaa lukijat pääsevät harjoittelemaan suomen kielen ymmärtämistään esimerkkitehtävien ja äänitysten avulla.

Tässä numerossa puhutaan myös muun muassa jääkiekosta, joka on yksi suomalaisten rakkaimmista urheilulajeista sekä karhusta, suomen kansalliseläimestä.

Ensimmäiset lumet ovat jo saapuneet kaikkialle Suomeen, mutta ne ehtivät jo sulaa pois ainakin Keski- ja Etelä-Suomessa. Talvi on lähestymässä kuitenkin pikkuhiljaa, ja se tuo mukanaan myös joulun ja muiden talven juhlien taianomaisen tunnelman.

Mukavaa talven odotusta!